tisdag 11 januari 2011

Djävulens påhitt på avdelningen

Och med det menar jag magsjuka! Det härjar nu på Freyas avdelning och dom ringde efter mig idag och sa att Freya hade ätit dåligt vid frukosten, sett hängig ut samt velat bajsa men inget kom utan bara tårar.
När jag kom för att hämta henne så var hon mycket piggare men jag tog med henne hem iaf. För man vet ju inte! Det är så lurigt och jag tar inga risker när det kommer till magsjuka. Bättre hon är hemma när jag ändå är "ledig" för sin egen skull men också dom andra barnens!
Det varr kaos förra året på avdelningen, fick verkligen inte stopp på det så jag tänker göra allt jag kan för att det inte skall spridas!

Inget har hänt än så länge med Freya och hon har ätit lite nudlar. Fick även i henne vitpepparkorn!
För er som inte hört det så ska man svälja hela vitpepparkorn 12-20 st varje dag för att slippa magsjuka. Jag kan från egen erfarenhet säga att det hjälper! Har också hört många andra som klarat sig pga dom. En förälder jag pratade med på dagis idag sa detta och han och hans fru klarade sig men inte barnen som är så pass små att dom inte kan svälja sådana ännu.
Ialla fall... Freya såg att dom stod på bordet och blev nyfiken! Jag gav henne en och sa att man får inte tugga dom, bara svälja! Så hon la en på tungan, drack mjölk och nu var den i magen! Fick i henne 6 st totalt och då var det jag som satte stopp, hon ville ha mer, hehe! Eftersom hon inte fått det förut så vet jag inte om magen kan bli orolig pga för mycket vitpeppar så därav fick hon bara 6 st.
Så nu spritas det och sväljs det vitpeppar här hemma!
Jag vill inte få magsjuka!

1 kommentar:

mamma sa...

Vuxna kan ta 10-20st. Barn under 5 år räcker det med 5-8 st.
Fast det är ju bara att testa men den dosen får räcka för barn. äldre kan man öka på typ 2-3 st per år. Det funkar bra motförkylningar med. Tomas är ju sällan sjuk.