söndag 12 juni 2011

Och så var hon född

Drömde i natt att bebisen föddes och hon var såå fin, så fin! Såg nästan ut som Freya men var ljusare (Freya var ju mörkbrun i håret när hon föddes) och namnet som vi har fastnat för, fick hon! Jag kallade henne för namnet hela tiden och allt kändes så bra!
Jag har inte längtat efter just födseln så direkt än men nu börjar jag göra det! Blir mer och mer nyfiken och förväntansfull för hur det kommer bli, vem bebisen är och hur våran familj kommer bli. Spännande!

Namnet håller jag för mig själv ett tag till. Det är ett enda namn vi kommit på och det känns riktigt bra men när bebisen kommer så kanske det inte alls passar ändå. Så vi försöker komma på fler och även killnamn ifall det nu är en pojke där inne.
Vet inte varför men det är lite känsligt det här med namn. Folk har alltid sånna åsikter om namnet man har som förslag till sitt barn. Som när vi väntade Freya och nämnde namnet fick vi ofta reaktioner som:
"Freya, nää, ni kan ju inte döpa henne efter en båt".
Och det skall gudarna veta att det har vi verkligen inte gjort heller! Freya (Freja) är ett fornordiskt namn, för dom som inte vet det, och betyder "härskarinna"! Har inget med båtar att göra what so ever!
Namnet vi har som förslag nu betyder delvis samma sak. Vi tycker det känns som något våra barn passar som. Redan i magen är dom livliga och starka! Det är det vi går på. Plus att det är ska vara ett namn vi tycker är fint såklart =)

"Freja är ett kvinnonamn med fornnordiskt ursprung, med betydelsen "fru" vilket betydde"härskarinna". Freja dyrkades som kärleks- och fruktbarhetsgudinna i den fornnordiska mytologin. Hon var vanernas viktigaste gudinna, syster till Frej. Hon lärde gudar och människor att sejda och tar emot hälften av krigarna som stupar." (svenskanamn.se)

Inga kommentarer: