söndag 24 oktober 2010

Blir så irriterad!

Jag har märkt att det finns dom som klagar och klagar över att dom vill ha mer avlastning och så kollar man och så får dom hjälp flera gånger i månaden! Vi får barnvakt kanske 1 gång var fjärde månad! Hur fan skulle ni som klagar så orka med det undrar jag!?
Ja, det svider i mig för det känns som att dom är så otacksamma. Ni ska bara veta hur mycket hjälp ni faktisk får! Vi kan aldrig bara droppa in för en färdig lagad middag, lämna Freya i någon timme så vi kan få handla ifred, lämna henne eller be någon komma när vi ska på möte på dagis utan en av oss måste stanna hemma och den andra gå. Så är det alltid för oss!
Ut och äta, japp varje gång får vi lov att ta med Freya.

Freya är trotsig och som ni kanske minns så reagerade BVC tanten på att hon var så livfull så tom. hon tyckte att vi skulle be om hjälp för det. Det är bara vi två, jag och Patrik, som ständigt får kämpa med Freya. Jag menar inte att det är andras fel och det är vi själva som valt att skaffa barn och är inget vi ångrar MEN ibland önskar jag att folk slutar klaga! Och jag önskar att folk slutar be oss om ursäkt och kommer med den ena ursäkten efter den andra om varför dom inte kunnat vara barnvakt. Jag börjar bli trött på skiten! 
Jag vill inte höra hur mycket ni andra har att göra och hur många andra som ni är barnvakter åt för det är ändå vi som ständigt är dom som får ett nej eller ett kanske nästa gång osv.
Och det är bara när Vi frågar. Inte kan dom andra erbjuda sig eller faktiskt ta några timmar för att dom VILL umgås med Freya! För det handlar inte bara om att VI ska få avlastning utan om att Freya ska få lära känna andra och få komma ifrån oss lite. Hon är så jävla klängig på framför allt mig så hon behöver fler personer att kunna luta sig mot!
När vi träffar våra vänner, tex. Anna så sitter hon gärna bredvid henne och gosar! Samma sak med Malin och Anders, hon gosar gärna med dom också och är då inte alltid ett plåster på mig. Skönt för mig och skönt för Freya!


Jag vet att jag är ganska dålig på att be om hjälp men när jag väl gör det så blir det ändå så ofta ett nej och sen alla ursäkter att jag nu inte ens vill be om hjälp. För när vi ber om hjälp då är det ofta på bristningsgränsen!

Ta en titt runt er och se vilka som faktiskt är intresserade av att lära känna och umgås med dina barn och hur många och hur ofta dessa personer hjälper er! Kanske ni inser att det är oftare än ni tror.....

3 kommentarer:

Tokiga jag sa...

saken är den Lena att NI har valt att skaffa freya hon är ER dotter! Jag lämnar nästan ALDRIG bort mina iheller och jag har valt att gilla läget. Jag förstår din frustration och att NI också vill göra saker tillsammans men nu är ni en familj och ni ska göra saker ihop. Sen vuxentid får man oftast ta på kvällen när barnen sover. Så är det Lena. Att ni får barnvakt ca var 4e månad låter helt rimligt för mig. Mitt erbjudande står kvar och du känner mig även om vi inte träffats. 3år har gått och jag är fortfarande ingen psykopat. Är van vid barn grupper uppemot 16 barn så detta är ingetting, och jag VILL träffa lilla freya och detta hade även elin velat. Ni hade kunnat ta in på ett vandrarhem inne i hbg 20 min från mig kostar runt 300 o bara NJUTA ta med några öl och bara sitta inne på det rummet och hämta freya sen så bjuder jag på middag! Detta står jag för lena och detta vill jag inget jag bara säger! Sluta nu upp o reta dig på hur andra har och koncentrera dig på ditt Lena! PUSS

Lenaa sa...

Sessan: Det vet jag och det skrev jag med att vet att det var/är vårat val! Men det jag menar är att jag blir så trött när man frågar och så får man såna lama ursäkter varje gång och jag är trött på det! Man tror att vissa ska vara intresserade att träffa henne oftare men tydligen inte! Det finns dom som kommer dit precis där vi bor men säger inget och av ren skuldkänsla kläcker ur sig det några dagar senare!
Sen kommer en annan som jag vet får så mycket mer hjälp (av samma personer som jag syftar på) och klagar och då blir jag lack!
Tack för erbjudandet! Det skall jag absolut ha i åtanke. Blir verkligen glad att du erbjuder dig! =)

carrie sa...

Oj, vilket starkt inlägg!

Jag kan hålla med om att det är vårat eget val att skaffa bar och det är ju vårat ansvar osv, men ALLA föräldrar behöver en paus ibland.! Alla. Även om man är två.

Det är viktigt för er och det är viktigt för er dotter!
Jag håller med om precis allt du skriver.
Att få avlastning från vänner/familj är guld värt och det kan reta mig att inte alla inser hur man faktiskt bör uppskatta den hjälpen,.

Våra barn JA, vårt ansvar JA
Men vi får inte glömma att personal på bb, samt vilken psykolog somhelst hade kunnat säga att barnfri tid är viktigt inte bara för mamma och pappa, utan även oxå för ens barn.
Det stärker dels ens relation till sin partner och bandet till sina barn.

Jag har en bok jag skall skicka till dig som du kan visa folk som hyser starka åsikter om att det ÄR DIT VAL OCH DITT ANSVAR. En bok som faktiskt är ihopa satt av en leg barnmorska samt relations expert.

I denna bok står det svart på vitt att komma från sina barn en natt i månaden....jaaaaa en natt i månaden, inte en helg utan en natt gör att man får mer ork som förälder, hämtar sig. Får tid med sin partner och detta är jätte viktigt och alls inget fel.
Många tycks ju tro att om man ber om hjälp tycker man det är jobbigt att ha barn....det har ju inte med saken att göra. Man ber om hjälp för att man är en bra mamma och vill vara en pigg mamma.

Tusen kramar till dig!