söndag 31 oktober 2010

Behöver lite tips

Freya har ju varit blöjfri på dagen sedan i somras. Men för ca en månad tillbaka har hon börjat kissa ner sig och även i soffan, på stolen, golvet osv. Och nej det är inte ett "återfall" för hon vill inte ha blöja på sig och hon vägrar bajsa i blöjan utan det gör på hon toaletten. Vi har frågat henne varför hon inte går på toaletten och vi har fattat att hon är rädd för tvättmaskinen! Vare sig den är på eller inte. För när vi är på andra ställen, då går hon på toaletten.
Jag vet inte riktigt vad vi ska göra åt detta. Vi har förklarat att den är inte farlig men det hjälper ju inte. Vi tröttnar på att gå och torka kiss överallt och får byta kläder på henne 3-4 gånger om dagen bara pga detta!
Det känns ju inte bra men jag måste ta på henne blöja fast hon inte vill!

Har ni några tips eller tankar kring detta hur vi skulle kunna gå till väga? Är det bara att tvinga på henne blöja tills det ger sig? 

3 kommentarer:

mamma sa...

Sätt en tygbit framför maskinen.

Annie sa...

Nu har ju jag inga barn, känns lite dumt att ge tips då :P Men mina ideér är att hon får hjälpa till att tvätta, lägga i maskinen å trycka på knappen, annars göra nått skoj "på" maskinen, tejpa upp ritpapper å rita på? sätta dit sånna här klisterfigurer som man kan ta av på på hundra gånger :)

Emelie sa...

Men lilla skruttan då!!
Tycker det låter bra som din mama skrev att sätta ett skynke för!

kram