tisdag 11 maj 2010

Vilken soppa!

Imorse kl 8 ringde jag till rektorn men jag fick inte den respons jag trodde att jag skulle få.
Hon mena hela tiden att vi måste missförstått varandra men vad är det att missförstå? Sen när jag sa att jag som förälder har väl ändå rätten att bestämma om min dotter ska eller inte ska sova på dagi? Vet ni var hon svarar då?
"Njäää, det är det ju inte... Det är ju också upp till pedagogerna att avgöra om hon är för trött för att vara vaken"
Men hallå!!! VI får ju ett helvete på kvällar och nätter annars! Vad är det ni inte fattar??
Hon skulle dock prata med dom och sen återkomma till mig under dagen.

Jag blev så arg så jag bad om att få sluta tidigare för att ringa runt ang detta, för nu har det gått för långt.
Ringde till stadskontoret och pratade med hon som är ansvarig över förskolorna och hon sa att tyvärr kan hon inget göra då det är upp till rektorerna att fixa detta. Hon höll med mig dock. Hon mena att så här får det inte gå till! Det hon kunde göra för oss var ju att kolla om Freya kunde byta dagis med det är fullt överallt till hösten redan. Hon nämde då ett föräldrarkooperativ med montessori-pedagogik. Dom hade tydligen platser kvar så jag fick nummer till dom och ringde direkt.
Hon jag pratade med var super trevlig och förklarade lite kort vad det innebar och vet ni vad? Jag tycker att det lät kanon! Så hon bad mig ringa till en annan på förskolan som tar emot dom som vill komma och kolla så jag ringde henne med, så imorgon ska vi gå och titta!
Det verkar såå mycket bättre (av det jag har hört hitills). Jag tror att Freya behöver mer stimulans än vad hon får på sitt dagis just nu och det kommer hon få på montessori. Där får hon köra i sin takt och inte bli hämmad av dom andra för att alla ska vara på samma nivå. INGEN är på samma nivå, alla har sin egen och det är den som man följer på montessori. Dom är dessutom färre barn så dom har tid och ser barnen mer!
Varje dag så har dom en aktivitet som dom ska göra. 1 gång i veckan går dom iväg till skogen och kollar myror eller går till stallet osv. 3 förmiddagar har dom just montessori-undervisning och så var det något mer jag inte kommer ihåg vad det var. Så det är mer fokus på barnen, deras nyfikenhet, kunnighet osv. DET behöver Freya!

När jag var hemma så riingde dagis strax före 12. Hörde Freya i bakgrunden som gallskrek och var i panik. Dom sa att hon hade skrikit i över 30 minuter och var jätte trött och ville fråga om dom kunna lägga henne sen under sovstunden. Jag tyckte det lät konstigt för hon vägrade äta och inget fick henne att lugna ner sig. Jag gick direkt iväg och hämtade henne och när hon fick komma i min famn så blev hon tyst direkt. Vi gick ut i hallen för att klä på oss och då sa hon att hon ville ha pankaka. En fröken kom med en tallrik och så satt vi och åt i hallen. Freya vägrade att gå in i köket och äta. Sen ville hon ha mer så då sa jag att ska vi gå in och kolla om det finns mer? Då följde hon med och satt vi bordet med mig bredvid.
Frågade då vad det var som hade utlöst det hela, varför hon började gråta så för jag tror inte på trötthet. Men det var det ingen som visste. Dom frågade runt bland varandra men ingen hade koll, bara det att hon började gråta strax innan dom skulle gå in.
Min känsla var att något hade hänt, något hade gått fel. För det är inte likt Freya att reagera så där..
Det fick mig att känna ännu mer att detta känns inte bra.

Väntade hela dagen på att rektorn skulle ringa...15.30 hade hon inte ringt än så jag ringde upp för tänkte, går hon hem 16 så kanske hon inte ringer. Frågade om hon hade pratat med dom men det hade hon tydligen inte.
"Jag har varit på en massa möten idag och haft fullt upp. Jag ville inte ringa mellan mötena men jag ska ringa dom innan jag går hem. Kanske ringer jag dig när jag prata med dom men jag ringer nog imorgon".
Oookej?? Hon skulle ju ringa under dagen? Hon sa inget om en massa möten då inte! Fan va det känndes som att hon inte tog mig seriöst alls. Jävla k****ng!

Jag ber till gudarna nu att den andra förskolan kommer vara kanon! Vi kan dessutom börja där redan nästa vecka om jag fattade det rätt! Så snart vi har bestämmt oss.
Så ska bli spännande att hälsa på där imorgon. Önska oss lycka till!

3 kommentarer:

Hanna sa...

Lycka till, förhoppningsvis är det toppen! :)

Mamsen sa...

Heja Lena!! Nu börjar du komma upp i mina takter!! Ge dej inte! Allt går att fixa bara man står på sej. De blir bara överraskade när de stöter på en person som inte nöjer sej med det "proffsen" säger att: Så här ska det vara.....
Du vet vad jag menar Lena ! Kram mamsen

Linda L sa...

Kan säga att ha barnen på ett koperativ är sååå mycke bättre.
Ci har ju Melissa och Oliver på ett koperativ... där har de färre barn, mer personal... och det bästa av allt. Personalen är där för att ta han dom våra barn ... inget annat.
Det är vi föräldrar som är deras chefer...
De gör massor med barnen och ser till varje barns personlighet.
Vi har ett med kristen profil... är ju inte direkt så att barnen springer runt och skriker Halleluja till alla och prisar Jesus å hej å hå... men de får en helt annan uppfostran känner jag.
Hoppas det går bra och att ni väljer det dagiset om det känns rätt.. tror inte ni kommer ångra er :)