måndag 10 maj 2010

Blir så jävla förbannad!

Freya har sovit som en kratta ett bra tag nu. Jag tog ju hjälp av bvc som funkade ett tag men sen blev det kasst igen. Vi har provat med det ena och det andra men inget vill fungera. Hon somnade sent (senare än mig!) och upp tidigt. Hon var helt slut på dagararna och även vi. Ringde svärmor för rådgivning och vi kom fram till att Freya behöver nog sluta med att sova middag.
Så vi sa till på dagis att nu får hon inte sova på dagarna där mer för det funkar verkligen inte hemma. Då protesterar dom och säger "Men barnen ska vila". Jo, men det funkar ju inte för oss som familj att Freya gör det... "Kan vi inte göra så här då, att hon sover bara 30 minuter?". Ja, vi kan väl prova det då sa vi, men sen när helgen kom så fick Freya inte sova middag hemma alls så imorse sa Patrik till dom att nu blir det inget mer, för det har funkat bättre hemma nu när hon inte sovit mitt på dagen.
Tror ni inte att dom protesterar igen då! "Men då får Freya sitta på madrassen medans dom andra barnen sover". Va fan, ska ungen sitta bland alla sovande ungar i 1½ timme UTAN att störa dom?? Det finns ju inte en chans att det kommer funka. Vi själva kom med förslag som att skicka in Freya till storbarnsavdelningnen undertiden då så kan hon vara med dom stora barnen som inte sover. Men det gick ju absolut inte..
Sen när jag skulle hämta Freya så gick jag dit 15 min tidigare för att se så att hon verkligen inte låg och sov. Det gjorde hon inte, hon satt i soffan i ett litet rum med ett annat barn och fröken.
Då säger hon till mig
"Du Lena, kan vi inte göra så här, att när du och/eller Patrik kan så kan ni väl komma och hämta Freya tidigare?".
"Ookeej? Men vi jobbar ju så det är inte alltid vi kan det.."
"Nej men när ni kan."
"Jo men vi jobbar ju så..."
"Ja men om ni är hemma tidigare så kan ni väl hämta henne?"

Jag betalar för i helvete för att ha Freya där! Jag vägrar stressa hem ifrån jobbet för att kunna hämta henne tidigare! Va fan tänker dom med????
Jag blir skogstokig asså. Ringde rektorn för dagis men hon hade hunnit gå hem så får ringa imorgon bitti. Då jävlar ska hon få höra. Ska det verkligen gå till så här? Om hon säger att det är okej så byter jag dagis utan att tveka. Freya ska inte bli hämmad pga deras principer och vad som är bekvämt och lättast för dom!
Dom har tom. erkännt att dom själva sover vid middagsvilan ibland!

Nej jag har fått nog, jag har varit på dom med flera saker och nu har jag tröttnat! Det ska vara på MINA villkor, det är MITT barn det handlar om! Dom har inte rätt att bestämma hur hon ska sova, äta eller bajsa!
När det kommer till Freya, då ska man INTE bråka med mig!

1 kommentar:

Linda L sa...

Men gud.. vad är det för människor.
Stå på dig... det är ju för fan ditt barn... de ska finnas där för henne inte att hon ska vara som de vill att hon ska vara.
Nu blir jag bannad... funkar det inte så tycker jag helt klart att ni ska byta dagis. det ska funka på alla sätt och vis.
Hoppas det löser sig för er.
Kramar