onsdag 17 november 2010

Svennar!

Jag och Freya kollade på ett program på Nickelodion för någon dag sedan som hetter BFF tror jag.
Blev minst sagt chockad när jag lyssnade på vad dom sa!
Det var 4 stycken vänner, 3 vita och 1 svart. I skolan var det dax för stelkrampssprutan och det var den svarta pojken som blev uppropad först. Han vägrade och smet. Dom andra 3 vännerna jagade honom och girade fällor för att fånga honom. Han kom gång på gång undan och han skrek då efter dom andra:
"Pae (som han då hette) 1, Svennarna 0!"
Jag fattade ingen ting. Är det verkligen okej att säga så? Vi får då inte säga "blatte" eller liknande men dom andra får kalla oss Svennar?
Jag personligen accepterar det inte! Visst, jag blir inte galen om någon säger det till mig men om dom gör det med en nedsättande ton eller upprepande gånger, då blir jag inte glad. Jag tycket inte att detta är okej!
Just att det är en mörk kille som säger det till vita. Om inte vita får säga något mot svarta så ska inte svarta få göra det mot vita heller!

Just det att detta var i ett barnprogram dessutom! Varför lär man små barn sånt språk innan dom ens börjat skolan? Varför lära dom att det är okej att säga sånt till varandra? Nej, jag gillar inte alls detta!
Kanske detta är väldigt känsligt men jag tycker att när det gäller våra barn så ska man absolut inte lära ut detta i program som är gjorda för dom!
Fler än jag som tycker att detta inte är okej?

2 kommentarer:

Lotta sa...

Häller helt o hållet med dig!!!!
Detta är INTE ok!
Ett barnprogram ska ju för det första nte göra skillnad på barn och barn och för det andra inte uppmana till användning av sånna ord!!!!
Buuuuuuuuuuu

Anna sa...

Inte OK i barnprogram. Däremot hade jag nog inte reagerat om det hade varit i något annat program. Kallar mina barn för halvfinnar =) Men det är ju nåt de ska vara stolta över...