tisdag 23 augusti 2011

Våran nya bil!

Här är den! Våran nya fina bruna bil, hehe! 

Kan säga att jag fullkomligt älskar den! Den är hur skön som helst att köra och går fin fint! Vi har kunnat storhandla, hälsa på vänner som bor en längre bit bort och kunna se mer utav området där vi bor. Helt underbart! Patrik har ju kunnat se en del då han har sin moppe men inte jag... Kännt mig lite utanför när folk pratar om vissa ställen för jag vet inte alls vart det ligger osv. Nu har jag redan upptäckt lite nytt och det är så kul! Känner mig inte alls så låst som innan, härligt!


Har nu pratat med BVC om Freya. Kan säga att jag känner mig så lättad efter att ha pratat med dom att jag nästan började gråta! 
Hon sa att det är inte fel att låta Freya ha blöja igen. Det må ge visst dubbla budskap men det är mer ett budskap till henne om att vi älskar henne som låter henne få vara liten igen och ha blöja. Det visar mer att vi bryr oss och accepterar att hon har det jobbigt just nu. 
"Ni vet ju att hon kan, så låt henne ha blöja i en period nu så kommer det snarare gå fortare över än om ni gör det till en stor grej". Mycket klokt!
Och så kommer hon ju in till oss på nätterna igen och vill sova mellan oss. Det har jag också tyckt varit jobbigt men aj va mitt mamma-hjärta har svidit varje gång jag gått tillbaka med henne till sin egen säng. 
Hon sa att även där låta henne sova inne hos oss, för hon behöver känna att hon får vara nära oss, att vi älskar henne genom att låta en sådan sak vara. Att man bjuder in istället för att neka. 
Jag har ju släppt på nästan allt det redan och det kändes så skönt att få höra att det var okej, snarare bra för henne att vi gör så! Att vi besvarar hennes oro genom att låta henne få vara liten, att få vara mamma och pappas lilla tjej ett tag till! 
Hon sa också att det kan vara så att Freya tar ut sin oro nu innan bebisen kommer och att det kommer gå hur bra som helst när bebisen kommit. Att hon kommer känna att det inte var så farligt när vi väl är där. Att det kommer vara lugnare när bebisen är på utsidan! 

Jag känner mig så lättad och glad över att höra att det vi gör inte är fel! Nu behöver jag inte gå runt med en klump i magen och vara rädd för att sabba Freyas självkänsla. Nu vet jag att jag gör det som är rätt för henne, för oss, och att det kommer att gå bra! 

/Från en mindre orolig mamma =)2 kommentarer:

Anna sa...

Se där ja! Grattis till nya bilen ;) Va fin den va, den är så brun så den blir nästan lila i solen. Kör försiktigt! Kram kram

Lenaa sa...

Tack Anna! Vi är så nöjda så =D Ja, du har rätt, den blir typ lila =) Kramar!