söndag 20 mars 2011

Tror jag känner bebisen!

Jag vet att det är helt galet och väldigt ovanligt men jag har känt samma typ av känsla i flera dagar nu. Det är inte sparkar utan mer som att bebisen tycker, tar spjärn mot livmodern och håller där en stund och sedan släpper. Sedan sker det igen och försvinner..
Gaser kanske? Nej, det är jag nästan helt 100 på att det inte är. För det märks ganska snabbt annars ;)
Så inga gaser men ett tryck precis vid livmodern? Jag vågar inte säga helt säkert men jag tror och hoppas att det är bebisen!

Kroppen förändras på både gott och ont. Det jag tycker är jobbigt är att när jag tittar mig i spegel en vecka och sen en vecka senare så ser jag att vissa saker inte är som det brukar. Det är precis så som det skall vara men det är ändå lite läskigt då man inte själv hinner med. Jag blir osäker på hur jag själv verkligen ser ut.
Det positiva är att jag har bara gått upp 1 hg sen graviditeten började! Och ändå är det flera saker på mig som är större än innan ;)
Freya märker det tom. Magen har hon ju sett och klappar gärna på den men även brösten.. Först ogillade hon dom, hehe. Tyckte dom var lite läbbiga men nu säger hon att dom är stora och mjuka, haha!

Illamåendet är så gott som väck och jag får inte lika lätt kväljningar heller. Bara om jag är hungrig eller om något luktar riktigt illa (enligt mig). Jag behöver fortfarande vila en del men jag är inte sömnig på samma sätt. Finnar har jag fått också (dom kunde jag gärna varit utan) och humöret svänger väldigt fort. Min gamla skada i höften gör sig påmind (jag får svårt att gå, benet håller lixom inte uppe mig utan jag kan falla lätt och får halta mig fram) och det tycker jag är jobbigt... Sist fick jag lov att ha en krycka till hands så jag inte skulle ramla.
Men jag mår bra och hoppas att jag kommer fortsätta att göra det! =)

Nu har jag gått 12 fulla veckor och kliver in i v.13!

2 kommentarer:

Emelie sa...

JAg tror absolut att du känner bebisen! Jag kände Laura i 11+5! Allt går fortare med 2:an ;-)

sofia sa...

Kan mycket väl vara bebisen! Jag kände redan i vecka tolv med mille!