tisdag 22 mars 2011

Operation "Fläska på Freya"

Det var ett tag sedan jag reagerade på att Freya tunnat ur lite. Hon har inte gått upp något direkt i vikt och vuxit på längden, så det är inte så konstigt och jag har inte varit orolig över det förns nu.. Nu tycker jag att revben och ryggrad syns lite för mycket. Patrik reagerade han med så nu inleder vi operation "Fläska på Freya".
Inte så allvarigt som det låter men vi vill heldre göra något nu än att det står helt still eller tom tappar i vikt.
Hon har alltid ätit jättebra men även där har hon backat. Vi får vara på henne att äta lite mer, vilket vi aldrig behövt innan. Snarare tvärt om. Så Patrik köpte röd mjölk till henne igår, det blir ett osnålt lager smör på mackan osv.
Jag kommer aldrig tvinga henne till att äta upp all mat om hon inte vill. Mat ska aldrig vara tvång. Hon måste äta lite såklart men aldrig allt.
Hon älskar grönsaker och frukt så det får hon nästan så mycket hon vill av. Inte precis innan maten dock för då är hon ju redan mätt.

Har ni några tips på fler saker man kan ge henne för att öka på hennes depåer lite? Inte en massa onyttig som godis, glass och chips, utan det får ju vara vettig mat som hon mår bra av och håller sig pigg och kry!

3 kommentarer:

Jeanette C sa...

Hej Lena.
Barn skall helst inte dricka röd mjölk för den är inte d vitamin berikad. Träffade en dietist i torsdags.
Lycka till

sanna sa...

Ge henne lite dextra smörklick till potatisen att mosa in det brukar funka för mig!

Kram Sanna

Linda L sa...

Vi använder alltid riktig grädde i maten, det funkar kanon bra för oss.
Barnen är välmående men inte tjocka.
:)
Sen tror jag som du skrev att maten ska inte vara nå tvång, de får i sig det som de behöver och känner själva när de är mätta :)
Hon har kanske snabb ämnesomsättning och kanske bara är slank av sig, om hon bara är sprallig, leker och är som vilket annat barn som helst så skulle inte jag vara orolig. :)

Hon är så söt eran lilla ängel :)