fredag 4 mars 2011

Graviditets uppdat.

Sen jag blev gravid så har jag tröttnat lite på att blogga. Har mått väldigt illa och varit trött som är en stor del av orsaken men sen är bara lusten borta. Lite tråkigt =(
Orkar inte ta en massa bilder och lägga in eller skriva vad som verkligen sker i min vardag. Har bara ingen lust. Så jag uppdaterar lite då och då när jag känner att jag har något jag vill dela med mig av.

Det jag kan dela med mig av nu är lite om graviditeten för jag har ju inte skrivit någon ting om den egentligen.
Jag är från och med imorgon i vecka 11. Jag har alltså gått 2½ månad in i graviditeten. Illa måendet kom som ett brev på posten och tröttheten lika så. Ja, jag somnade faktiskt på jobbet en dag! Satt i arbetsrummet, själv, och tänkte att jag kan ju luta mig bakåt en liten stund när jag ändå har min rast.. Men det slutade i att jag somnade och vaknade med ett ryck när en lärare dundrade in i rummet. Jag försökte se klarvaken ut men han hade ju sett mig innan jag hann reagera...hehe. Pinsamt! Han sa inget men jag fattade... Tack och lov är jag inte alls lika trött längre och illamåendet har lagt sig ganska bra med. Inte helt men det värsta.
Jag mår som sämst på kvällen. Jag kan inte äta mat för då mår jag jätteilla (även om jag är hungrig) och måste lägga mig kl 18 och somnar =/ Så jag försöker peta i min lite lite (äter mindre än Freya ju..) för att få något i magen iaf.
Lukter är det jag har mest ont utav. Fy säger jag bara! På skolan har dom en caféteria och där gör dom nudlar som ungarna är galna i och äter massor av varje dag. Det stinker nudlar i hela skolan och självklart ligger caféterian mittemot vårat klassrum. Jag tål verkligen inte den lukten! Jag mår så dåligt och får kväljningar stup i ett. Får gräva ner snoken i tröjan och blunda för att klara mig ifrån att inte spy.
Vet inte hur jag ska klara av detta i 4 månader till!? För detta med lukterna brukar inte bli så mycket bättre....
Köket hemma tål jag inte heller...Patrik stackarn, får laga mat själv jämt och knappt något sällskap vid bordet sen heller. Han måste röja där för jag klarar det inte! Ev. på morgonen kan jag diska lite om det inte luktar för mycket men sen är det kört.
Jag känner hur det växer inom mig och jag hoppas allt går som det ska där inne   Känner mig mer orolig denna gången. Kanske för att jag mår så mycket sämre än vad jag gjorde med Freya, kanske för att jag nu vet exakt vad det är jag får? Vilket fall som helst så ska vi på ett ultraljud nästa vecka (torsdag) och se hur bebisen har det där inne! Längtar! =)
(Bilden är lånad ifrån: vardguiden.se)

4 kommentarer:

mamma sa...

illamående gör dej orolig för vad? Att barnet ska ha nåt fel? HELT fel. Skulle det vara nåt så inte är illamående ett tecken på det. Illamående hör tiil graviditeter. Du hade bara tur när du gick med Freya.
Sluta oroa dej!! Njut av det istället. Fast det är väl bara jag som var knäpp som gillade att vara gravid.
kram gumman. slappna av nu

Lenaa sa...

Ja jag känner mig mer orolig pga att jag har mer ont osv. Jag vet mycket väl att det är hur normalt som helst men eftersom jag hade sån tur med Freya så känns det som att det är något som inte stämmer bara pga det. Jag tycker också om att vara gravid. Jag var sur förra gången att jag gick hela vintern för då fick jag inte visa upp min mage men nu blir det hela sommaren så jag kan få visa den hur mycket som helst! DET ser jag fram emot ;)

Linda L sa...

Men Gud, ska ni ha en till??!!? Fan vad man inte hänger med, märks att man inte är ute på internet så ofta numera ;) STORT grattis till er alla tre :D Hur känns det?? Tycker Freya att det ska bli kul att bli stora syster?? :) Vad glad jag är för eran skull. Som sagt stort grattis och hoppas illamåendet lägger sig snart för dig, Inge jul det minns jag. Kramar i massor till dig

Lenaa sa...

Hehe, ja det ska vi! =) Tackar så mycket! Freya tycker det ska bli kul. Hon vill helst ha en lillasyster säger hon! Vi får se vad det är som behagar att titta ut! Kramar!