onsdag 27 april 2011

Hittar på en massa hyss!

Hyss är vad våran lilla dam har börjat ha för sig. Bara igår berättade dagis om 2 saker hon hade gjort.

  • Det var några av dom minsta barnen på hela dagiset som gjorde något när dom var ute "på rast" som man inte fick göra. Freya sa då till dom men dom fattade ju inte vad hon mena (1-1½ åringar vi pratar om) och då blev Freya arg/frustrerad för att dom inte fattade så då sparkade hon på dom!
    Vi tog givetvis ett snack om det hemma allihopa om att man inte får sparka på andra och speciellt inte dom små barnen! "Men dom fattade ju inte", säger Freya då. Hehe, ja..jo men man får inte sparkas för det!

  • Det finns en spiraltrappa på deras gård (men som inte tillhör dagiset, utan ett annat hus) som det är en grind för så att dom inte skall kunna gå upp och ned i den. Igår dock så upptäckte fröknarna att Freya minnsan hade kommit på ett sätt att ta sig upp i trappan ändå! Freya hade "lurat" in ett annat barn där och berättat för den hur den skulle ta sig upp (bakom trappan, mellan trapporna då) men problemet var att de barnet fastnade där med huvudet! Fröknarna fick inte loss barnet och sa "hur har den lyckats med detta"? "Det var jag som visade hur den skulle göra", säger Freya då. Och så visade hon fröknarna precis hur man skulle gå till väga för att ta sig upp där. Efter mycket om och men fick dom loss barnet som var väldigt ledsen.

  • För flera månader sedan så upptäckte fröknarna att Freya och en till fattades i lekrummet och började snabbt leta efter dom. Ja, då hittar dom Freya och den andra inne på toaletten med toaborsten i högsta hugg och det är vatten överallt! Stolta som tuppar var ju dom men fröken var mindre imponerad. 

Jag har fått såå mycket beröm över att Freya är så smart, klipsk och förstår så mycket för sin ålder. Dock medför det ju en hel del hyss som hon får andra barn att gå med på, för dom vet inte bättre men hon gör! Det har hänt flera gånger att hon skyllt på andra fast vi mycket väl vet att det var hon. Nu är det ju ganska oskyldiga saker och sånt som barn gör (måste medge att jag tycker hennes hyss kan vara ganska roliga, hihi) men det är lite pinsamt ibland när man får höra det från andra vuxna osv. Men det är väl precis så det är att vara förälder. Jag är ingen sådan morsa (och Patrik ingen sådan farsa) som tror att vårat barn aldrig gör fel eller kan vara elak, utan vet vi att det var så eller tom. kanske, så pratar vi om det hemma. Hon ska ändå få lära sig vad som är rätt och fel. 
Ja, Bus-Freya, du kan du! 

Inga kommentarer: