torsdag 26 januari 2012

Svar och info

Tack för era kramar!

Svar på några kommentarer
Anna: Inte en aning.. Har funderat på det också men det är ju ändå inget jag vill. Men kanske man måste för att alla ska få lite andrum och må bättre?
Tarzan: Jo men detta blir bara värre och värre! Det kom helt plötsligt och ger sig inte. Detta är alldeles för mycket för att bero på hormoner. Såhär illa såg hon ut idag....Jag tog Lea till vc idag och fick vänta i 3 timmar! Det fanns bara en läkare och han fick slita som tusan, stackarn. Tur att jag inte hade bråttom.
Hur som, läkaren fick ropa efter en bvc-sköterska som jag hade träffat innan, för att ta en titt på Lea. Jjag sa att nu kräver jag att någonting görs, annars åker jag till barnakuten. Det ville dom inte att jag skulle göra så vi diskuterade och dom tror ändå på att det kan vara mjölkprotein allergi.
Bvc-sköterskan tyckte att vi skulle prova med mjölkfri ersättning och läkaren med en kortisonsalva först för att se om det gav några resultat. Eftersom ersättningen är så dyr så kom vi överens om att prova salvan först. Men när jag kom hem, blev hennes utslag ännu värre och jag och Patrik bestämde oss för att prova att byta ersättning.
Jag resonerar så här... Om det är exem som dom ev tror, så borde det ju inte förflyttas och ändra karaktär var och varannan dag! Och, om det är exem, vad har hon fått det ifrån? Vad är orsaken?
Så om vi behandlar för exem och det blir bättre men återkommer så är det ju pga något som hon får dom. Så det känns mer logiskt att prova ersättningen först, för hjälper den vet vi ju orsaken! Om inte, nej då är det helt enkelt något annat. Känns lite enklare så!

Vi har gett Lea en gång och ja, hon är redan betydligt bättre! Sen om det beror på att vi bytt ersättning eller något annat, är för tidigt att säga. Vi provar detta över helgen och hjälper det så ja, då har vi ju svaret =)


2 kommentarer:

Unknown sa...

Sådär blev min lillebror när han var allergisk mot vårt tvättmedel!!!
Kan det vara tvätt eller sköljmedlet kanske?
Allt försvann när mamma bytte och tvättade om alla kläder i det nya.

KRAM!

Nackie sa...

Nu när jag ser dessa foton så tror jag precis som er, helt klart att det måste vara mjölkprotein allergi. Vi fick ett recept utskrivet av barnkliniken i Falun, då vanliga BVC el VC inte får skriva ut den mjölkfria ersättningen, och ja den är dyr men å andra sidan så når man snabbt upp till max beloppet och kan då plocka ut resten billigare/gratis :). Jobbiga är bara att man måste kolla på precis allt man köper så att man inte får mjölk i maten...och det gäller även mjölkpulver etc. Mitt råd är att sedan börja med havre mjölk istället för soja produkter, det är annars lätt att de bildar även allergi mot soja tyvärr :( Goda nyheten är att detta är ngt som de relativt snabbt växer ifrån, Lukas kunde dricka vanlig mjöl igen när han var 1,3 år. p.s be om att få göra ett pricktest, då ser de snabbt vad det kan vara och även se om hon har några andra allergier, såsom mot ägg som också är väldigt vanligt tillsammans med mjölk.
Kram på er :)