söndag 29 januari 2012

Jaa! Eller?

Freya har under helgen varit hos farmor. Skönt att få avlastning kände vi, men när hon blev hämtat och vi stod i fönstret och vinkade till henne, hade både jag och Patrik gråten i halsen. Vi bara stod där och titta på henne och stod kvar en stund efter dom hade åkt och bara...ja...titta? 
Det har dock varit skönt. Vi har inte behövt bli arga eller höja rösten. Ett behövligt avbrott även om det också var lite vemodigt. Idag kommer hon hem iaf och jag tror även Lea har saknat henne! 
Lea har varit lite små gnällig och jag tror att det är för att ingen underhåller henne, iaf inte lika länge eller intensivt som Freya ;)
 
 
 Leas prickar

Nackie: "Nu när jag ser dessa foton så tror jag precis som er, helt klart att det måste vara mjölkprotein allergi. Vi fick ett recept utskrivet av barnkliniken i Falun, då vanliga BVC el VC inte får skriva ut den mjölkfria ersättningen, och ja den är dyr men å andra sidan så når man snabbt upp till max beloppet och kan då plocka ut resten billigare/gratis :). Jobbiga är bara att man måste kolla på precis allt man köper så att man inte får mjölk i maten...och det gäller även mjölkpulver etc. Mitt råd är att sedan börja med havre mjölk istället för soja produkter, det är annars lätt att de bildar även allergi mot soja tyvärr :( Goda nyheten är att detta är ngt som de relativt snabbt växer ifrån, Lukas kunde dricka vanlig mjöl igen när han var 1,3 år. p.s be om att få göra ett pricktest, då ser de snabbt vad det kan vara och även se om hon har några andra allergier, såsom mot ägg som också är väldigt vanligt tillsammans med mjölk. Kram på er :)"
 
 Svar: Vi har provat sedan i torsdags kväll och vet du/ni vad?! Huden är såååå mycket bättre! 
Det har inte blossat upp mer och dragit tillbaka sig en hel del. Hon är fortfarande lite "fnasig" och vi smörjer lite med mjukgörande för att hjälpa till. Jag känner mig såå glad att vi vet vad orsaken till prickarna/utslagen är och att vi nu kan göra något åt det. Vi kommer helt klart göra ett pricktest dock. Som du säger, Nackie, så kan det ju även vara något annat eller fler saker som hon inte tål. Vi ska till bvc på onsdag så då kommer jag vara på dom att göra tester på henne och så snart som möjligt!
Ja, soja har jag läst lite om och det är egentligen inte bra för oss människor alls. Våra kroppar är inte bryggda för soja och troligen därför många utvecklar allergi mot det? Så ingen soja kommer in i vårat hushåll inte =) 


Och lite info om mig själv..
Ja, lite info om mig själv måste jag väl skriva om också! Speciellt när jag har något kul att skriva om!
Jag har nu i 4 veckor lagt om min kost. Nej, jag bantar inte, utan bytt livsstil. Jag äter efter något som heter LCHF. Low Carb - High Fat. Jag äter inte pasta, ris, potatis, bröd...sånt. Istället äter jag mycket fett och liite kolhydrater. Om du vill veta mer om detta, googla! ;)
Hur som, jag har i 4 veckor hållt på med detta och det har gått bra men inte gett så bra resultat. Vågen stod mest still och inga cm runt magen försvann. Egentligen ska jag mäta och väga mig imorgon men kunde inte låta bli att göra det idag! En dag hit eller dit ;)
Vågen visar 2 kg ner! Woho! Magen visar dock 0 - 0,5 cm ner. Men jag försöker ha tålamod och hoppas på att det lossnar snart! Man måste ge kroppen lite tid på att ställa om sig. Sen har jag inte kommit ut på så mycket promenader som jag skulle vilja/behöva, så om jag får fart på det så kommer det nog hända mer på magen. 
Jag försöker tänka att det tog 9 månader att gå upp, så då kommer det ta ca lika lång tid att komma ner igen. Grejen är att jag väger mindre nu än vad jag gjorde innan jag blev gravid med Lea (och Freya!), men det är magen som är mitt problemområde. Jag siktar på 58-55 kg (beroende på vad som känns bra för mig, väger nu 60,3 kg) och hoppas på att dom stora resultaten sker över magen. 
Men som sagt, tålamod är nyckelordet här och jag kommer ge det tid. Dock hoppas jag ju att det är som jag vill till sommaren ;)

Motivationsbild! Detta var min viktnedgång efter Freya och vägde här 58 kg. Sommaren 2009. 


Kram på er!

4 kommentarer:

Unknown sa...

Kul att höra att Lea blir bättre.., hoppas på att alla prickar snart är ett minne blott ;)

Samma diet körde ju jag med, -12 kg på 6 månder. Jag var inte direkt stor men kände att fyra kg ville jag få bort, men det bara fortsatte rasa av. Var ner på 55 kg, men väger nu 57 kg o mår bra där. Var lite dålig ett tag när jag vägde 55, o två kg upp fick det bli. Sakta men säkert kommer du märka att kläderna hänger gumman, magen kommer den med. Tog ca 6 månader till innan magen plattade ut sig lite. Jag fick ju mycket bristningar o lös hud, o det är inte mycket löst kvar nu... skönt!! :) Ta för o efter bild på dig, man ser mycket skillnad där vill jag lova :)
Lycka till gumman :)

Linda L sa...

Det var Linda som skrev ovanför ;)

Lenaa sa...

Shit, 12 kg! Det var inte illa =)
Jag tog faktiskt bild på mig i bikini samma dag som jag började. Ska bli intressant å se sen skillnaden!
Har du några tips bra/goda rätter? Snabba mål och kanske något tränings tips? Hur gick du tillväga?
Kram!!

Linda L sa...

Jag lagade samma mat som innan bara att jag har tagit riktig grädde o så ist för nå lättare. Sen tog jag inte lika mycket kolhydrater, typ ist för fyra potatisar tog jag nu två osv. Jag cyklade ju nästan varje dag fram o tillbaka till tågstationen, då har man en jämn förbränning hela dagen. Sen hade jag alltid frukt med mig, så jag alltid hade nått i magen. Då förbränner du oxå mer.
Typ till frukost kan du äta två ägg, det står jag mig på mycket bättre än nått annat. Rent protein ;)
Kommer gå kanon för dig med, man får bara ha lite tålamod i början o va lite envis... sen ska du se stora förändringar :)