tisdag 25 oktober 2011

Amning är som drive in!

Amning är något man kan disskutera i timmar. Att det är det bästa för barnet är ingen tvekan. Punkt.
Men det betyder inte att ersättningen inte är bra! Den är toppen! Det enda som gör att bröstmjölken är det bästa är antikropparna som gör att barnet får ett bättre imunförsvar.

Fast det var inte det jag ville skriva om. Jag har varit väldigt beslutsam om att amningen skulle fungera denna gången. Dels för att Freya går på dagis och drar hem diverse sjukdomar och för att jag verkligen ville prova att göra det som är det mest naturliga. Men gillar jag det?
Det kan jag inte påstå att jag gör.

 1. Det gör ont, även om det gör betydligt mindre ont nu så gör det fortfarande ont.
 2. Bröstmjölk är väldigt kladdigt! 
 3. Det är söligt och droppar och sprutar överallt. 
 4. Man vet inte hur mycket hon fått i sig.
 5. Krångligt med kläder som passar för amning. Har ingen lust att lägga pengar på en hel garderob för amning!
 6. Bara jag som kan mata vilket gör mig väldigt låst.
 7. Jag blir väldigt trött av att amma. (Fler som blir det?)
 8. Det är inte acceptabelt att amma var som helst i vårat samhälle, vilket gör att jag känner mig stressad/obekväm med att göra det ute bland folk. 
Ibland sitter jag och gråter för att de bara känns jobbigt! Men jag vill heller inte ge upp när det ändå fungerar okej med amningen. 
 1. Det är det allra bästa för barnet.
 2. Det är gratis.
 3. Man har alltid mat med sig och den är klar att ätas när som helst.
Jag vet inte alls hur länge jag kommer orka hålla på med detta. Många säger att det är så njutningsfullt att amma men jag håller inte med. Till viss del ja, men det är inget som jag inte kan få om jag ger på flaska. Amningen är mest jobbigt och jag känner mig som drive in för McDonalds eller nått! Alltid öppet och det är bara att parkera och äta! Stackars personal som får stå där och slita för minimilön men kan trösta sig med att göra kunderna mätta iaf. 
Jag tänker inte ge upp. Inte ännu! Det har ändå bara gått 2½ vecka och det kanske blir bättre och lättare ändå om ett tag, så jag kämpar på. Men det kommer bli jobbigt......

3 kommentarer:

Nackie sa...

Kämpa på...jag hade det precis lika jobbigt de första veckorna men jag ville verkligen att Emil skulle få det bästa, och nu funkar det toppen, inget ont, han blir mätt och som sagt, man har alltid med sig maten. Och strunt i vad andra tycker, kan de inte se på en ammande mor så får de flytta på sig !!!

Hanna sa...

Kämpa, kämpa, duktiga du! Och som sagt, problemet hos dem som blir besvärade, inte hos dig och Lea. Om det tröstar så är barn förvånansvärt duktiga på att reglera sitt intag :) om inte annat så håller man ju koll på tillväxten. Men ersättningarna är ju fullgoda de också, så det ska ju heller inte ses som ett misslyckande! Stora kramar!

Anna sa...

De säger till om de inte fått i sig tillräckligt, resten kan jag bara hålla med dig om, det är kladdigt och inte så roligt. Man känner sig som ett gammalt mejeri och luktar som en med. Tröstar dig med att tiden kommer gå jättefort, du kommer komma in i "amningstänket", det kommer bli än mer naturligt och det kommer komma en dag då du saknar det =)
Det är så starka känslor o åsikter kring amning o flaskning överallt, lyssna på dig själv och gör det som känns rätt och bäst! KRAM