onsdag 27 november 2013

Utredningen klar!

Hej!

Igår fick vi äntligen ett svar. Ett svar som vi väntat på i så många år!
Vi fick se en kurva på resultatet utav utredningen och den visade precis så som vi brukar förklara Freya. Upp och ner, som en berg och dalbana!
Man "ska" ha så rak kurva det går men det hade som sagt inte Freya. Hon låg högt över (positivt) medel vad det gäller att klara av uppgifterna. Hon hade INGA fel! Hon är alltså supersmart.
Dock så hade hon några punkter som låg långt under medel och det just på uthållighet, koncentration och fokusering! Hon fick tid på sig att göra klart vissa uppgifter men hon tröttnade väldigt fort. Hon tyckte att hon kunde det nu, så varför ska hon göra mer?! ;)

Jag gjorde en egen bild av hur hennes kurva såg ut!

Nu är det så att denna barnpsykologen inte får ställa diagnoser, utan det är BUP. Men vi har kört på ärlighet, öppenhet och rakt på sak, så jag "tvingade" ur henne ett svar.

"Så enligt utredningen och ditt omdöme skulle du säga att Freya har ADHD?"
"Om man bockar av alla kriterier för ADHD så uppfyller ju Freya dom.."

Freya har alltså ADHD!
Detta kommer ju absolut inte som en chock. Det känns ju inte kul att det är så men skönt att vi fått veta ATT det är så! Att det är inte vi eller Freya som gör något fel, att det ÄR tufft för oss alla här hemma. Det gör det också lättare för oss att kunna hantera Freyas olika humör och även kunna förklara för andra, så dom förstår! Så det känns jätteskönt! Jag är glad att det egentligen inte är något värre än det. Det är ju ingen livshotande sjukdom. Hon är bara väldigt krävande ;) <3 p="">

Vi kommer gå vidare som så, att barnpsykologen ska ringa BUP som kommer ta hand om oss sen. Det kan ta tid innan vi kommer dit dock. Men det är okej. För vi ska ha möte på dagis med och prata med dom hur dom och vi kan göra för att stötta Freya så gott det går. Jag kommer såklart läsa på en massa och så kommer vi försöka strukturera upp vårt vardagsliv så att det blir så lugnt för Freya och oss som möjligt. För då får hon utrymme till att växa, må bättre och därmed vi som familj.
Nu är det bara att köra på och göra allt vi kan för våran helt underbara, jobbiga, tuffa, smarta, vackra, omtänksamma, charmiga och gråahårsframkallande Freya!

Vi älskar dig tusen gånger om, Freya! Det finns ingen bättre Freya är du på hela jorden! Vi kommer alltid göra allt för dig och jag hoppas det kommer räcka till. <3 p="">

1 kommentar:

Kajsa sa...

Va skönt att ni fått några små svar av utredningen! Jag tyckte också att det var skönt att få veta, så kan man läsa in sig på det och det är lättare att förstå och hjälpa!

Stora kramar till er allihopa!